Mali nipt voorbij Benin

De Nijs Michael

In groep B namen Mali en Benin het gisteren tegen elkaar op, beide landen maakten er een saaie pot voetbal van. Uiteindelijk was een strafschopdoelpunt van Kanouté voor Mali genoeg om de volle buit te pakken.

Mali was voor aanvang van de wedstrijd torenhoog favoriet, bij de tegenpartij stond namelijk geen enkele bekende speler op het veld. Zoals verwacht had Mali ook het overwicht in de eerste helft, maar veel kansen vloeiden daar niet uit voort. We kunnen de eerste helft dus beter zo vlug mogelijk vergeten.

In de tweede helft rukte Dramane Traore al na vier minuten op in het strafschopgebied, hij werd foutief onderuit gehaald door Alain Gaspoz en Mali kreeg een strafschop. Sevilla-spits Kanouté ging achter de bal staan en deed wat van hem verwacht werd: 1-0. Nadien verwaterde de partij opnieuw, tot vlak voor tijd. Toen kon Benin toch nog voor een adrenalinestoot zorgen. Razak Omotoyossi bediende Stéphane Sessegnon en die kon de gelijkmaker op het bord zetten, althans zo leek het. De vingertoppen van doelman Mahamadou Sidibé konden in extremis redding brengen en daardoor pakt Mali alsnog de volle buit.