Genk plant actie 'grote schoonmaak'

Nico Wieme
| 0 reacties
Genk plant actie 'grote schoonmaak'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk zit in de hoeken waar de klappen vallen. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Standard en een verliesbeurt bij Cercle heerst er een gespannen sfeer in Limburg. Enkele spelers mogen zich aan sancties verwachten.

Racing Genk likt zijn wonden. De 5-1 nederlaag tegen Cercle Brugge is keihard aangekomen bij de Limburgse trots. Vooral de manier waarop sommige tegendoelpunten tot stand kwamen, stemt de beleidsmensen tot nadenken. De crisis loert om de hoek en in zo’n situatie is het logisch dat er koppen zullen rollen. Namen wilden zowel trainer Hugo Broos als het bestuur nog niet noemen.
 
Rotte appels
Voorzitter Harry Lemmens wil in geen geval overhaaste beslissingen nemen. Technisch directeur Willy Reynders sprak maandag al met kapitein Hans Cornelis en Wim De Decker. Gisteren passeerde ook Wouter Vrancken voor een informele babbel langs zijn kantoor. Het is een publiek geheim dat Gonzague Vandooren en Jean-Philippe Caillet als sfeerverziekers worden beschouwd. De B-kern dreigt dan ook voor beide Franstaligen. Ook Mohamed Dahmane en Logan Bailly zijn niet meer zeker van hun plaats.
 
B-kern of transfer
Dahmane ging eerder al openlijk in de clinch met trainer Broos. De Fransman eist een basisplaats, maar krijgt die niet van Broos. Bailly ligt vooral onder vuur wegens zijn onprofessionele escapades buiten het veld. In Het Laatste Nieuws verklaart voorzitter Lemmens: “We praten met iedereen. We viseren nog niemand, maar nadat we de balans opgemaakt hebben van al die gesprekken misschien wel. En dan zullen we écht maatregelen nemen.” Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. De B-kern of een oneervolle aftocht naar een andere club dreigt voor sommigen.
 
Bailly twijfelt
Voor Dahmane en Bailly zou er een oplossing in de maak zijn. De Genkspits zou terug naar zijn oude club, Bergen, kunnen. De Limburgse club liet weten dat een transfer niet langer onbespreekbaar is. Bailly zou dan weer in de belangstelling staan van de kapitaalkrachtige Duitse tweedeklasser Hoffenheim, dat eerder al drie miljoen euro spendeerde aan Demba Ba van Moeskroen. De doelman van de nationale beloften twijfelt zelf ook aan zijn toekomst bij Genk. Hij zou zijn nieuwe manager al laten speuren hebben naar een nieuwe ploeg, liefst in Frankrijk. “Ik weet van niets”, was zijn korte, maar krachtige reactie op alle speculaties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties