Brugge zwaait de plak in de statistieken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Brugge zwaait de plak in de statistieken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is Brugge boven als we eens de statistieken van de Jupiler League onder de loep nemen. Zowel de beste aanval als de beste verdediging vinden we in het Brugse.

Met De Sutter, Gombami, Iachtchouk en ook wel De Smet heeft Cercle Brugge vier spelers die dit seizoen makkelijk scoren. Dat toont zich ook als we kijken naar de ploegen met de beste aanval. Daar heeft Cercle de beste aanval met 43 doelpunten in achttien wedstrijden. Dat betekent dat groen-zwart gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd scoort. Standard heeft de tweede beste aanval met 39 doelpunten. Op de derde plaats vinden we AA Gent dat 36 doelpunten heeft.
 
Dat leider Club Brugge puur op efficiëntie bezig is, is duidelijk aan het aantal doelpunten dat het nog maar gescoord heeft. Met 25 doelpunten staat het samen met Zulte Waregem op een achtste plaats. Onderaan zien we dat Brussels en Sint-Truiden bijzonder slecht bij schot zijn, elk hebben ze nog maar vijftien doelpunten gemaakt.
 
Defensief staan ze bij blauw-zwart onder meer dankzij Stijnen er een stuk beter voor, met twaalf doelpunten tegen heeft de ploeg van Jacky Mathijssen de beste verdediging. Dat is één tegendoelpunt minder dan Standard. Germinal Beerschot staat hier op de derde plaats met veertien tegentreffers. Brussels heeft de slechtste verdediging met 43 tegendoelpunten. Dat zijn er veel meer dan al de achtervolgers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties