Mommens: 'Geloof in Théréau is er nog'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Mommens: 'Geloof in Théréau is er nog'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd bekendgemaakt dat Cyril Théréau de Houten Klomp gewonnen heeft, de prijs voor de slechtste voetballer van het jaar.

De weinig verdienstelijke prijs heeft hij vooral te danken aan z’n wanprestaties bij Anderlecht waar het maar niet lijkt te lukken. Dat besefte hij ook en daarom maakte hij de overstap naar Charleroi waar hij in de terugronde moet bewijzen dat hij wel degelijk kan voetballen. Bij de Carolo’s vindt hij Raymond Mommens terug, de man die de spitsnaar Anderlecht haalde. Toen deed die de krasse uitspraak dat Théréau beter is dan Sterchele, en daar heeft hij nog geen spijt van. “Ik sta daar nog altijd achter. Op voorwaarde dat Théréau 100 procent fit is. Dat is hij bij Anderlecht nooit geweest, dat is hij ook nu nog niet”, vertelt hij in Sport/Voetbal Magazine.
 
Bij paars-wit moest hij er meteen staan, en dat kon niet omdat hij geblesseerd was. “Een geblesseerde speler geef je een aangepast trainingsschema. Pas als hij weer fit is, kan je hem beoordelen. Een eerlijke kans heeft Théréau nooit gekregen.” Hij moest meteen voluit meetrainen omdat Frutos out was en er een tekort aan spitsen was.
 
Nu bij Charleroi lijkt het te gaan beteren. “Hij zat mentaal aan de grond, maar heeft honger om iets te bewijzen”, besluit Mommens.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties