De Smet: 'Deze groep blijft samen'

De Smet: 'Deze groep blijft samen'
Foto: © SC

Stijn De Smet heeft zijn overeenkomst met Cercle Brugge verlengd tot medio 2010. De belofteninternational had een contract tot eind volgend seizoen en deed daar gisteren nog een jaar bij.

Met deze contractverlenging geeft De Smet aan dat hij een verlengd verblijf bij groenzwart wel ziet zitten: “Het ziet er naar uit dat we onze spelerskern voor volgend seizoen kunnen samenhouden. Ook het feit dat trainer Glen De Boeck vermoedelijk zal bijtekenen heeft meegespeeld. De resultaten die we nu boeken zijn fantastisch en had niemand deze zomer durven op hopen. Voor mij en andere jongens is het misschien beter bij Cercle te blijven om er verder te ontplooien en nog beter te worden. Als we met deze groep mogen verder werken kunnen we nog mooie dingen bereiken.”
 
In Sport/Voetbal Magazine zei De Smet onlangs dat hij zich met de interesse van andere ploegen momenteel niet bezighoudt. “Mijn manager Guy Bonny houdt alles nauwgezet bij. De scouts die de laatste weken vaak de weg naar Brugge vinden komen niet enkel voor mij. Als er heel concrete interesse is, dan hoor ik dat wel op tijd.”
 
Vijf miljoen
 
Voorzitter Frans Schotte liet al meerdere keren ontvallen dat hij zijn goudhaantjes enkel voor een monsterbedrag (5 miljoen euro) van de hand wil doen. Als een club bereid is Schottes eisen in te willigen ziet De Smet een vertrek eventueel wel zitten. “Graag zou ik bij Cercle blijven natuurlijk, maar als voetballer heb je soms weinig keuze. Een grote transfersom gaat uit van een grote club en brengt ook een goed contract voor de speler met zich mee. Uiteindelijk willen we allemaal vooruitgaan en voor een topclub spelen. Maar ik herhaal: als ik volgend jaar bij Cercle speel, zal dit allesbehalve tegen mijn zin zijn.”
 
Over het gehavende middenveld waarmee Cercle woensdag aan de bak moet tegen Standard maakt De Smet zich geen zorgen: “Ik ben ervan overtuigd dat de jongens die mij en Sergiy (Serebrennikov, nvdr.) vervangen dit ook goed gaan doen. Bovendien heeft Standard met Fellaini en Defour ook zijn afwezigen. Jammer genoeg zal ik er woensdag niet bijlopen. Een wedstrijd tegen Standard spelen, blijft toch altijd een mooie ervaring. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en trachten het beste te maken van de dubbele confrontatie deze week.”

Auteur: Tomas Taecke
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties