Drie tweedeklassers naar kwartfinales

Nico Wieme

Na Hoffenheim, 1860 München, Bayern en Borussia Dortmund hebben zich ook Hamburg, Stuttgart, Carl Zeiss Jena en Wolfsburg voor de kwartfinales van de Duitse beker geplaatst.

Met Hamburg SV, VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Bayern München en Borussia Dortmund blijven nog vijf Bundesligaclubs over in die kwartfinales. Carl Zeiss Jena, 1860 München en 1899 Hoffenheim vertegenwoordigen de tweede klasse.

Roth-Weiß Essen (III) – Hamburg SV (I)
0-3
De nummer drie uit de Bundesliga kende weinig problemen met de nummer tien uit de Regionalliga Nord (derde klasse). Hamburg zat al na zes minuten op rozen dankzij een doelpunt van Van der Vaart. Na de rust telden de bezoekers de thuisploeg in drie minuten helemaal uit. Tussen de 52ste en 55ste minuut scoorden Trochowski en Olic. HSV bereikt dankzij deze zege voor het eerst in elf jaar de kwartfinales van de Duitse beker.

Werder Bremen am. (III) – VfB Stuttgart (I)
2-3
Kampioen VfB Stuttgart leek lange tijd op weg naar een gemakkelijke zegen tegen de amateurs van Werder Bremen, die in de Regionalliga Nord uitkomen. Aan de rust leidde de nummer acht uit de Bundesliga met drie doelpunten van international Gomez. In de tweede helft kwam Bremen nog fel opzetten, maar verder dan 2-3 geraakten de amateurs niet. Heider en Peitz zorgden voor de thuisdoelpunten. Bezoekend coach Armin Veh was na afloop woedend op het bestuur van Bremen omdat die zijn spelers in een kleedkamer die naam niet waardig gedropt had. Veh weigerde nadien dan ook naar de traditionele persconferentie te komen.

FC Carl Zeiss Jena (II) – Arminia Bielefeld (I)
2-1 (n.v.)
De voorlaatste uit de tweede klasse zorgde voor een van de verrassingen in de achtste finales van de beker. Jena schakelde Bielefeld uit, de nummer veertien in de Bundesliga. Bielefelds nieuwe trainer, Michael Frontzeck, kende een debuut in mineur. Hij zag een zwakke prestatie van zijn ploeg. Jena zorgt met deze kwalificatie voor een tweede stunt op rij, want in de vorige ronde schakelde de tweedeklasser titelverdediger Nürnberg uit. Bielefeld waande zich na de 0-1 vlak voor rust van Wichniarek lange tijd in de kwartfinales, maar zes minuten voor affluiten bracht Petersen, na een foutje van bezoekend doelman Hain, de bordjes verdiend in evenwicht. Op het einde van de tweede verlenging kreeg de thuisploeg een strafschop en Simak zette die feilloos om.

VfL Wolfsburg – Schalke 04
1-1 (pen. 5-3)
Schalke 04 heeft de kwalificatie in de blessuretijd van de tweede helft verspeeld. De ploeg uit Gelsenkirchen stond tot in de 91ste minuut 0-1 voor na een doelpunt van Lövenkrands rond het halfuur. Maar dan sloeg Karimov in de extra tijd toe voor de Wolven. In de verlengingen veranderde de stand niet meer, zodat er penalty’s aan te pas kwamen. Daarin toonde de thuisploeg zich net iets beheerster als de bezoekers. Wolfsburg zette alle vijf zijn elfmeters om, bij Schalke miste Krstajic.