Man City strikt Caicedo

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City strikt Caicedo
Foto: © SC

Op de laatste dag van de transferperiode heeft Manchester City de transfer van Caicedo afgerond. De Ecuadoriaanse spits komt over van het Zwitserse FC Basel.

De 19-jarige Caicedo is een veelbelovend talent. De jonge spits speelde reeds 15 keer voor de nationale ploeg van Ecuador. Zo was hij ook actief op de Copa America in 2007. Caicedo maakte dit seizoen vier doelpunten voor FC Basel, dat aan kop staat in Zwitserland. Caicedo tekende een contract bij Manchester City voor 4,5 jaar. De transfersom is niet bekend. 

Caicedo koos uiteindelijk voor Manchester City, terwijl hij ook in de belangstelling stond van verschillende andere ploegen. Caicedo genoot ook interesse van Valencia, Atletico Madrid, Sevilla, Juventus en Milan. De spits zal pas zondag of maandag aankomen in Manchester. City kan hem dus komende zaterdag tegen Arsenal nog niet inzetten.
 
Manchester City had ook verregaande interesse in Benjani Mwaruwari, de topschutter van Portsmouth. Die transfer ging uiteindelijk niet door. "Door de late aankomst van de speler in Manchester was het niet mogelijk de transfer af te ronden" zegt clubwoordvoerder Paul Tyrrell op de officiële website van Manchester City. 

Voorts zag City ook youngster Ishmael Miller vertrekken. Miller werd dit seizoen al verhuurd aan West Bromwich Albion, de ploeg van Carl Hoefkens. Miller vertrekt nu definitief naar West Brom.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties