TAS beslist dat Lokeren moet betalen aan Rabat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
TAS beslist dat Lokeren moet betalen aan Rabat
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Tribunal Arbitral du Sport (TAS) heeft beslist dat SC Lokeren 325.000 euro moet betalen aan FAR Rabat. Het gaat om de transfers van Hassan El Mouataz en Ali Bouabé.

Hassan El Mouataz en Ali Bouabé verbraken in 2005 hun contract bij de Marokkaanse club om op Daknam te kunnen voetballen. De uitspraak viel donderdag al, maar raakte nu pas bekend via de advocaat van FAR Rabat. Bij Lokeren zijn ze tevreden met de uitspraak.

"Wij kunnen ons vinden in het resultaat van de zaak. Rabat had ons namelijk drie miljoen euro gevraagd voor de twee spelers. Gelukkig is dat nu niet het geval. Dit is trouwens geen schadevergoeding, maar gewoon de transfersom die we moeten betalen omdat wij die twee spelers contracteerden in augustus 2005", aldus sportief manager Willy Verhoost op Sporza.

Deze zaak vertoont gelijkenissen met die van de Schotse international Andy Webster. Die wilde zijn contract bij Heart of Midlothian niet verlengen en het TAS liet hem naar Wigan Athletic vertrekken voor 300.000 euro terwijl die ploeg eigenlijk 7,5 miljoen euro vroeg. Het TAS is van mening dat de transferwaarde geen rol speelt bij verbrekingsvergoedingen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties