Benjani is van Man City

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Benjani is van Man City
Foto: © SC

Benjani Mwaruwari gaat dan toch naar Manchester City. De transfer leek niet op tijd in orde te zijn, maar werd dinsdag alsnog afgerond. City haalde Benjani weg bij Portsmouth voor minder dan de helft van de oorspronkelijke transferprijs.

Manchester City wilde Benjani Mwaruwari op 31 januari al vastleggen. Door de late aankomst van Benjani in Manchester kon de transfer echter niet volledig afgerond worden. Officials van de Premier League hebben dan het op tijd verstuurde papierwerk bekeken en zetten het licht op groen om de transfer alsnog af te ronden.

Portsmouth en Manchester City moesten wel opnieuw rond de onderhandelingstafel gaan zitten. Portsmouth had op 31 januari al Jermain Defoe weggehaald bij Tottenham Hotspurs. Zeker voor Portsmouth was het dus belangrijk om de transfer van Benjani naar City te laten doorgaan. City slaagde erin Benjani te strikken voor minder dan de helft van de oorspronkelijke transferprijs. In eerste instantie diende City ongeveer 13 miljoen Euro betalen voor Benjani. De uiteindelijke transferprijs bedraagde ongeveer 5,2 miljoen Euro. Die prijs wordt wel opgedreven indien Benjani 75 keer of meer start voor Manchester City. Benjani tekende een contract bij Man City voor 2,5 jaar. 

"Ik zou graag Portsmouth, de Premier League en de FA bedanken voor hun begrip en hulp om de transfer af te ronden. In het bijzonder wil ik Peter Storrie van Portsmouth en Sir David Richards van de Premier League bedanken voor hun harde werk" zegt Alistair Mackintosh op de officiële website van Man City. Sven-Göran Eriksson, de manager van Manchester City, zei nog: "ik ben erg blij dat we zo'n goede speler aangetrokken hebben en ik kijk er naar uit om snel met hem samen te werken." 

Benjani Mwaruwari, die dit seizoen al twaalf keer scoorde voor Portsmouth en derde staat in de topschutterslijst, moet bij City het scorend vermogen opdrijven. De kans is groot dat de 29-jarige Zimbabwaan komende zondag in de stadsderby tegen aartsrivaal Man United meteen aan de aftrap komt. De Manchester derby gaat zondag van start om 14u30 Belgische tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties