Pfister mocht zijn eigen team niet trainen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Pfister mocht zijn eigen team niet trainen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pyschologische oorlogsvoering, het bestaat ook in de Afrika Cup. Ghana speelt vanavond in de halve finale tegen Kameroen en het gastland is er alles aan genegen om het toernooi te winnen. Zo mocht Otto Pfister zijn Kameroen niet trainen.

Otto Pfister, de Duitse bondscoach van Kameroen, mocht van Ghanese politieagenten het trainingsveld niet op waar hij zijn selectie zou trainen. Eerst probeerde Pfister nog beleefd op de agenten in te praten, maar hij bleef op een 'njet' stuiten. Daarna ontstond er een scheldpartij van jewelste tussen beide partijen.

De training van Kameroen was ondertussen al begonnen toen Pfister eindelijk het Ohene Djan Stadion kon betreden via een andere ingang. De 70-jarige keuzeheer kon pas binnen toen een official van Kameroen een deur zodanig had geforceerd dat die kapot was.

Na afloop van de training haalde Pfister snoeihard uit naar het organisatiecomité van de Afrika Cup. "De organisatie van het toernooi is één grote ramp. Ik weet niet of dit de Afrika Cup of  een toernooi voor kinderen is", aldus de razende Duitser. Kameroen had eerder ook al problemen met de bagage die niet op tijd in Ghana was gearriveerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties