Sevilla houdt Barcelona in bedwang

Jimmy Wouters

Barcelona heeft weeral punten laten liggen. De Catalanen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van FC Sevilla.

Sevilla, zonder De Mul, deed in de eerste periode wat het wou. Barcelona was een schim van zichzelf en alles draaide vierkant. De bezoekers mochten van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot een doelpuntje. Op voorzet van Navas gleed Capel na 34 minuten de 1-0 voorbij Victor Valdes.

Frank Rijkaard greep bij rust in en bracht Ronaldinho in het spel. Het spel beterde en de Catalanen kregen kansen. Een kwartier voor tijd lukte het Xavi om de gelijkmaker voorbij Palop te schieten.

Nadat Seydou Keita met rood van het veld moest, leek Barcelona door te duwen, maar verder dan enkele vrije trappen geraakte het niet meer.

Door het gelijke spel van Barcelona heeft Real Madrid vandaag de kans om de kloof van zes punten verder te vergroten tot acht. (AN)