Italië kandidaat als stand-in organisatie Euro 2012

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Italië kandidaat als stand-in organisatie Euro 2012
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van het Euro 2012 is toegewezen aan de landen Polen en Oekraïne, maar de laatste tijd komt er maar weinig goed nieuws overgewaaid vanuit het oostblok. Het zette Italië, eerder al kandidaat-organisator, aan om zich op te werpen als stand-i

De organisatie van het Euro 2012 in Polen en Oekraïne zit achter op schema en er zijn ook tal van logistieke problemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Europese voetbalbond UEFA zich al een beetje zorgen maakt.

"De UEFA heeft de twee landen zes maanden de tijd gegeven om alles recht te trekken", liet de Italiaanse bondsvoorzitter Giancarlo Abete weten op Radio RAI. Abete liet trouwens verstaan dat die twee landen de organisatie hadden gekregen vanuit politieke motieven om Oost-Europa een impuls te geven.

Abete hoopt wel dat Oekraïne en Polen er het beste van zullen maken. "Na het Euro 2008 zullen we kijken hoe de situatie is. Ik hoop dat ze het goed zullen doen. Maar mochten er opnieuw problemen opduiken, zullen we opnieuw gaan bekijken wie het toernooi uiteindelijk zal mogen organiseren in 2012", aldus Abete die al van plan is om Italië op te werpen als kandidaat-organisator in 2016.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties