Analyse Stilte voor de storm in Oost-Vlaanderen?

Gentil Dossche
| 0 reacties
Stilte voor de storm in Oost-Vlaanderen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leider Sparta Petegem kreeg wellicht de zwaarste tegenstander toegeschoven dit weekend maar behield toch het overzicht. SK Terjoden-Welle deed wat het moest doen en blijft in het spoor.

FC Eeklo – 34pt was zeker niet naar Sparta Petegem – 51pt gereisd om het de leiders makkelijk te maken. De bezoekers misten een dosis geluk om te scoren en moesten puntenloos huiswaarts.
FC Waarschoot – 19pt bracht aanvankelijk Terjoden-Welle – 48pt in de problemen met een gewaagde veldbezetting. Toen de co-leiders net voor en net na de rust toch scoorden was de thuisploeg er aan voor de moeite.
 
Sint-Gillis-Waas – 38pt speelde Eendracht Aalter – 25pt van het kastje naar de muur en is alleen 3de. Davy Baudewijn behoedde zijn ploeg voor een zware pandoering.
SK Berlare – 36pt kopte SK Lebeke-Aalst - 14pt in de vernieling en domineerde de ganse wedstrijd. De puitenkloppers, opnieuw in goeden doen de laatste weken, kunnen het de leiders aardig moeilijk maken volgend weekend.
 
Voor Kwik Eine – 35pt zag het er na meer dan een uur spelen niet zo best uit. David Penneman had immers zijn FC Vrasene – 25pt een dubbele voorsprong bezorgd. In de slotfase kwam Eine alsnog gelijk.
 
Zelfs tegen 10 spelers moest Sparta Ursel – 19pt het initiatief laten aan Jong Lede – 33pt dat een rustig meesterschap ook in doelpunten omzette.
 
Bij SKDJ Lovendegem – 24pt was men het er aan de rust over eens dat de ploeg heel goed was weggekomen tegen Rapide Lebbeke - 17pt. Zoals vaker dit seizoen werden bij de bezoekers de kansen niet afgewerkt en dat blijft zuur opbreken.
 
De inzet en de schrik om te verliezen waren zowel bij SK Lebbeke - 23pt als bij JV Kruibeke – 22pt zo groot dat van goed voetbal geen sprake kon zijn. De uiteindelijke puntendeling bleek dan ook de juiste weergave.
 
Periodekampioenschap:
Terjoden-Welle, dat in de 3de periode al 2 wedstrijden speelde en won, neemt uiteraard de leiding. Berlare, Lede, Petegem en Sint-Gillis-Waas begonnen eveneens met een foutloos parcours.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties