Baseggio met gemengde gevoelens naar Anderlecht

Nico Wieme
| 0 reacties
Baseggio met gemengde gevoelens naar Anderlecht
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondagavond trekt Moeskroen naar Anderlecht. Voor de Henegouwers staat er na de recente 1 op 12 onder Scifo heel wat op het spel. De wedstrijd betekent ook de terugkeer van enkele RSCA-oudgedienden naar het Constant Vanden Stockstadion.

Voor Moeskroentrainer Enzo Scifo en middenvelders Walter Baseggio en Alin Stoica betekent de wedstrijd van zondag op Anderlecht iets speciaals. De drie kenden er hun gloriejaren, maar het afscheid gebeurde bij allen in mineur. “Ik hoop dat ik mij niet vergis van kleedkamer”, zegt Baseggio in La Dernière Heure en Het Belang van Limburg. “Ik ben nog maar één keer in de bezoekende kleedkamer geweest. Dat was om mijn clubkostuum te passen. Ik ga er nu voor de eerste keer plaatsnemen als speler. Het zal wel een raar gevoel geven.”
 
De Italo-Belg is er de man niet naar om met modder te smijten naar zijn ex-club, daarvoor is het respect te groot. “Ik ben dankbaar dat ik bij Anderlecht heb mogen voetballen. Ik zal altijd een Anderlechtfan blijven”, bekent de middenvelder. “Vooral de supporters zal ik nooit vergeten. Die mensen zijn als familie voor mij. Het wordt heel vreemd om tegen Anderlecht te spelen.”
 
Zondag telt er voor Baseggio maar één ding: winnen met Moeskroen. Zijn club kan de punten goed gebruiken. “Ik weet hoe je Anderlecht kan kloppen. Ik wil me tonen, want bepaalde mensen wilden mij weg. Ik ben echter niet kwaad. Ik denk enkel aan de positieve herinneringen”, vertelt de man met de gouden linker.
 
Voor Stoica komt de wedstrijd tegen zijn ex-club te vroeg. De Roemeense middenvelder van Moeskroen heeft te veel last van een kuitblessure en behoort niet tot de wedstrijdkern.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties