Spurs maken het zichzelf lastig

Yves Dekoning

Tottenham heeft bij Slavia Praag een uitstekende uitgangspositie verworven. De Spurs kwamen 0-2 voor, maar moesten uiteindelijk toch tevreden zijn met 1-2. Hierdoor is Slavia niet volledig uitgeteld.

De belangrijk aansluitingstreffer kwam in de 69ste minuut er na een flater van doelman Radek Cerny tegen zijn ex-club. Hij blunderde bij een voorzet en David Strihavka kon binnentikken. De Spurs hadden de wedstrijd volledig onder controle en via Dimitar Berbatov en Robbie Keane waren ze nog voor rust uitgelopen tot 0-2. Nadien volgden nog meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de bezoekers vergaten het af te maken. Tom Huddlestone vond de dwarsligger op zijn weg. Na de 1-2 zocht Slavia naar de gelijkmaker, Erich Brabec kopte de beste kans tegen de lat.

Volgende week volstaat voor Tottenham op eigen veld een gelijkspel of zelfs een nederlaag met 0-1. De bezoekers uit Praag moeten al minstens twee keer scoren om door te stoten naar de volgende ronde.