Mathijssen laat zich niet uit zijn lood slaan

Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen laat zich niet uit zijn lood slaan
Foto: © SC

Club Brugge verloor zondag de topper in eigen huis tegen een uitgekookt Standard. Wie een treurende Jacky Mathijssen had verwacht na deze tegenvaller, komt bedrogen uit. De Clubtrainer is strijdvaardiger dan ooit tevoren.

Jacky Mathijssen wond er na de verloren topper tegen Standard geen doekjes om: zijn Club Brugge wordt kampioen. Deze uitspraak deed bij menig voetballiefhebber de wenkbrauwen fronsen, maar ook een dag later neemt de Limburger geen woord terug van wat hij zei. "Ik begrijp niet dat mensen daar vragen bij stellen", laat hij in Het Laatste Nieuws noteren.
 
"Na een nederlaag is het normaal dat een coach zijn hoofd laat hangen, maar zo zit ik niet elkaar", aldus Mathijssen. "Ik laat me door niemand aanpraten dat Club niet goed bezig is. En neen, ik maak mezelf niks wijs. Dat is het ergste wat je in het leven kunt doen, dus dat doe ik niet. Het is mijn goed recht om te zeggen wat ik wil."

De Clubtrainer kreeg na zijn uitspraken de stempel van "arrogant" opgekleefd, maar toch houdt hij voet bij stuk. "Mijn verhaal klopt. Wie me flauw vindt, kent niks van voetbal. Iedereen mag zelf kiezen in welk vakje hij best past: of je vindt Mathijssen flauw, maar dan ken je er niks van, of je kent er wel iets van en dan kun je niet anders dan mij gelijk geven."
De krant wou wel eens weten waarom Mathijssen eigenlijk zo vaak tegendraads reageert "Ik ben niet leuk en ik ben niet gezellig. Dat is mijn stijl niet. Het enige wat voor mij telt, is de ambities van de club waarmaken. Ik krijg nu de pers over mij, maar zo worden mijn spelers gespaard."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties