Kompany: 'Anderlecht weinig kans tegen Bayern'

Nico Wieme
| 0 reacties
Kompany: 'Anderlecht weinig kans tegen Bayern'
Foto: © SC

Anderlecht plaatste zich donderdag voor de achtste finals van de UEFA Cup. De Belgische landskampioen ontmoet daarin Bayern München. Vincent Kompany geeft zijn ex-club weinig kans tegen de Duitse voetbalgrootheid.

Op 6 en 13 maart onmoet Anderlecht in de UEFA Cup Bayern München. Hamburg SV, met Vincent Kompany 90 minuten op het veld, speelde afgelopen weekend tegen de Duitse recordkampioen. "Het blijft voetbal, maar de kans dat Anderlecht doorgaat is héél klein", zegt de voormalige verdediger van paars-wit in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
 
"Bayern München heeft weer een Europese topploeg. In 2003 speelde ik met Anderlecht tegen Bayern in de Champions League. Nu zijn ze veel sterker dan toen", gaat Kompany verder. Hamburg kon Bayern in de Allianz Arena op 1-1 houden, maar of Anderlecht ook tot zo'n resultaat in staat is, betwijfelt de Rode Duivel. "Anderlecht moet met minstens 1-0 naar München komen of ze mogen het vergeten. Ze hebben zo'n brede kern. Je hebt je 70 minuten kapot gelopen en dan brengen ze ineens Frank Ribéry in. Dat is dodelijk." 
Kompany wil zijn ex-ploeg wel helpen en geeft een tactische wenk aan Anderlecht. "Het moet supercompact spelen, dat is de enige manier om te winnen. Ze zijn zo gevaarlijk in de omschakeling. En je moet hopen dat een van je spitsen een wonderdag heeft", besluit hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties