Leekens: 'Soms te naïef geweest'

Nico Wieme
| 0 reacties
Leekens: 'Soms te naïef geweest'
Foto: © SC

Lokeren wist nu al van 20 oktober 2007 niet meer te winnen. De druk op Georges Leekens neemt toe. Op Jupiler TV blikt de trainer even terug op de voorbije periode. De Limburger weet hoe zijn ploeg uit deze impasse kan geraken.

Georges Leekens beseft als geen ander dat het vijf voor twaalf is voor Lokeren. "We moeten nu eventjes bikkelen en doorbijten", weet de coach. "Als je zo lang niet gewonnen hebt, komt er kritiek, maar daarop moet je zwijgen. De antwoorden moeten op het veld gebeuren."

Leekens weet waar het schoentje knelt bij zijn ploeg. "We weten wel dat we soms wat naiëf zijn geweest. Een ploeg als Bergen maakt hier 30 fouten en wint tijd. Wij maken er twaalf op heel de wedstrijd. Op Brussels was het net hetzelfde. Wij moeten ook die professionele fouten maken, in functie van het resultaat."

Dat heeft Leekens zijn manschappen nu duidelijk gemaakt. De Waaslanders trokken deze week zelfs op afzondering. "Los van de familie, los van alle heisa. Dit is de ideale voorbereiding. Lokeren zal helemaal niet afwachtend spelen zaterdag en ik verwacht dat van Dender ook niet. Het kan een leuk spektakel worden, als men de zenuwen onder controle houdt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties