Analyse Schade voor Bayern valt nog mee

Philippe Crols
| 0 reacties
Schade voor Bayern valt nog mee
Foto: © SC

Bayern München ging afgelopen weekend totaal verrassend onderuit tegen Cottbus. Uiteindelijk viel de schade nog redelijk mee omdat dichtste achtervolger Werder Bremen ook de boot in ging. Hamburger SV klimt daardoor naar plaats twee.

Bayern en Werder afgetroefd

Bayern kon zaterdag druk uitoefenen op Werder Bremen dat pas op zondag in actie kwam. Cottbus, op dat moment nog de rode lantaarn, zou geen probleem mogen geweest zijn, maar dat draaide eventjes anders uit. Twee doelpunten van Jelic en een gemiste strafschop van Ribery zorgden voor een Beierse nederlaag.

De schade valt echter nog mee. Werder Bremen, tot voor dit weekend de naaste belager van de ploeg uit München, kreeg zondag de kans om terug te komen tot op vier punten van Bayern. Wolfsburg, uitgerekend het team van ex-Bayern-trainer Magath, stak stokken in de wielen en won aan de Weser met het kleinste verschil. Werder is nu zelfs pas vierde op zeven punten van de leider.

Leverkusen en HSV hebben namelijk wel gewonnen afgelopen weekend. Leverkusen won makkelijk van Nürnberg met 4-1 en staat derde met 44 punten. Dat is er eentje minder dan Hamburger SV dat 45 punten telt na een verdiende overwinning tegen Dortmund.

Cottbus grote winnaar onderaan

Energie Cottbus won zoals eerder al gezegd van Bayern en leeft weer in de degradatiestrijd. Het is nu zestiende met twintig punten. Dat zijn er evenveel als Bielefeld en twee meer dan Nürnberg en Duisburg. Nürnberg verloor zwaar in Leverkusen, maar ook Duisburg en Bielefeld waren weinig succesvol.

Duisburg kwam op bezoek bij Schalke dan wel op voorsprong, maar gaf het voordeel in de tweede helft nog weg. Schalke is nu vijfde op negen punten van Bayern. Bielefeld ging op bezoek bij Hannover, niet echt de ploeg in vorm. Tot twee maal toe gaf de degradatiekandidaat echter een voorsprong uit handen. Het werd 2-2. Hannover nestelt zich nog altijd in de middenmoot.

Hansa Rostock moet stilletjes aan gaan uitkijken. Het heeft nog vier punten meer dan de 16de. Afgelopen weekend geraakte het niet verder dan een brilscore tegen Hertha BSC.

Karlsruhe zwakt af


Met seizoensrevelatie Karlsruhe is het al beter gegaan dit seizoen. Het verloor zaterdag opnieuw in de Bundesliga. Deze keer was Frankfurt te sterk met 0-1. Eintracht staat nu samen met Karlsruhe en Wolfsburg op de zevende plaats met 36 punten.

Ten slotte was er ook nog Bochum - Stuttgart. Die wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel. Beide ploegen schieten daar weinig mee op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties