Wiggers krijgt een strafvermindering

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wiggers krijgt een strafvermindering
Foto: © SC

Goed nieuws voor Michael Wiggers en zijn club AEC Bergen. De straf die de speler kreeg voor zijn positieve dopingplas vorig jaar is door het Beroepscomité van de Belgische voetbalbond gehalveerd. Toch is Wiggers nog niet helemaal tevreden.

Michael Wiggers testte vorig jaar positief op een dopingcontrole na de wedstrijd van AEC Bergen tegen SC Lokeren. Die match werd gespeeld op 25 augustus. In de urine van Wiggers werden sporen van een afgeleide van nandrolon gevonden. Volgens Wiggers en zijn verdediging ligt de schuld van die positieve dopingplas bij de voormalige ploegarts van de Waalse club.

Noch de speler noch het bondsparket zijn tevreden met de herleiding van de schorsing van één jaar naar zes maanden. Beide partijen gaan dan ook in evocatie. 

Het contract van Wiggers bij AEC Bergen loopt nog tot eind juni van dit jaar. Hij is er sinds vorig seizoen aan de slag. Wiggers maakte in het seizoen 2005-2006 zijn profdebuut bij SV Zulte-Waregem maar daar kwam hij anders niet veel aan spelen toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties