zestien of achttien?

Yves Dekoning
| 7 reacties
zestien of achttien?
Foto: © SC

Na maandenlange discussies schijnt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. In het voetbal draait alles om geld, maar we lijken na toch van achttien naar zestien clubs in eerste klasse te gaan.

Niet alleen bij de clubs, maar ook bij de fans heerst grote verdeeldheid over het aantal clubs dat in de Jupiler League moet aantreden. Momenteel vechten we in België op het hoogste niveau met achttien voor de eer en 31% van de lezers van Voetbalkrant vinden dat aantal ideaal.

De competitie zou de komende seizoenen worden hervormd naar een formule met zestien teams, voor 24% van de stemmers in de poll is dat het goede nummer. Er zijn ook voorstanders van een nog fellere inkrimping van de Belgische competitie. Voor 12% mogen we naar veertien clubs gaan en 5% vindt twaalf clubs ideaal. Van 9% van de lezers moeten we zelfs verminderen tot tien ploegen.

Toch zijn er mensen die tegen de stroom in willen roeien en meer teams willen zien spelen in de Belgische Jupiler League. In de Engelse Premier League spelen ook twintig ploegen, maar Engeland is een stuk groter dan België. Hier ziet 12% van de lezers twintig teams wel zitten, voor 7% mogen er dat zelfs 22 zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties