Skipper Ronaldo nekt Bolton

Kristof Blomme

Manchester United was op Old Trafford met 2-0 te sterk voor Bolton. Ronaldo, voor één keer aanvoerder, was opnieuw de grote man met twee doelpunten. United is nu alleen leider. Het telt drie punten meer dan eerste achtervolger Arsenal.

Een overwinning tegen Bolton zou Manchester United enige leider maken in de Premier League. Manager Ferguson beschikt over een fantastische kern waardoor Ferdinand, Giggs en Rooney rust kregen. Pique en O'Shea begonnen in de basis. Na amper acht minuten leed Meite balverlies. Gardner kon de doorgebroken Tevez nog net afstoppen, maar de daaropvolgende hoekschop werd door stand-in aanvoerder Cristiano Ronaldo tegen de netten getrapt. Ook Bolton kwam nu en dan gevaarlijk opzetten. Guthrie vond Davies voor doel, maar Kuszczak hield hem van een doelpunt. Halfweg de eerste helft kreeg United een vrije trap centraal voor doel. De sublieme vrije trap van Ronaldo viel net op het goede moment en liet Al Habsi kansloos, 2-0, meteen zijn 33e doelpunt dit seizoen. Hiermee veegt de Portugees monument George Best van de tabellen. Voor de pauze had de score nog hoger kunnen oplopen, maar zowel Vidic, Nani als Tevez konden Al Habsi niet meer vloeren.

Meteen na de herstart kwam Nani in een kansrijke positie. Het lage schot werd knap gepareerd door Al Habsi. Bolton kwam nu beter in de wedstrijd en het kon de Poolse doelman van United nu en dan bedreigen. Een schot van Hunt werd onder de lat weggehaald door Kuszczak, terwijl ook McCann op de goalie stuitte. Diouf kon uiteindelijk toch scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. In de slotfase kreeg Ronaldo nog een mogelijkheid om zijn hattrick rond te maken. Dit keer vond de Portugees de bezoekende doelman op zijn weg. United telt dankzij deze zege drie punten meer dan Arsenal, terwijl Chelsea op vijf punten volgt. Bolton is zeventiende en moet dringend nog eens winnen om de degradatie af te wenden.