'Met getrokken messen naar Anderlecht'

Nico Wieme
| 0 reacties
'Met getrokken messen naar Anderlecht'
Foto: © SC

Glen De Boeck was uiteraard tevreden met de overwinning van Cercle tegen KV Mechelen. De coach wil echter niet verder kijken dan de volgende match. Laat dat nu toevallig het treffen op Anderlecht, zijn ex-club, zijn.

Het was een stralende Glen De Boeck die op de persconferentie verscheen na de zege van Cercle tegen KV Mechelen. De groen-zwarte trainer vond de voorsprong aan de rust verdiend, hoewel het spel niet zo goed was. "We zijn goed aan de match begonnen, maar na vijf minuten was het gedaan. De tweede helft hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. We hebben gedurende 25 minuten het voetbal laten zien waarvoor we al bijna een heel seizoen geloofd worden."

De wedstrijd werd gekruid met twee rode kaarten voor Malinwa in twee minuten. Daarover wou De Boeck zich niet uitlaten. "Het was wel een kantelmoment in de wedstrijd. Ik wil enkel mijn spelers proficiat en een zalige Pasen wensen."

Volgende week trekt Cercle naar Anderlecht met als inzet de derde plaats. "Het wordt moeilijk, maar niet onhaalbaar. We gaan de match goed voorbereiden en ons met getrokken messen in het Vanden Stockstadion aandienen. Niet uit rancune, want ik heb net als Peter (Maes, nvdr.) mooie momenten beleefd in Brussel. Die match moet niet rond mij draaien, ook Besnik Hasi en Oleg Iachtchouck hebben een paars-wit verleden."

De Boeck wil niet verder kijken dan de wedstrijd van volgende week. Over Europese ambities wil hij zich niet uitlaten. "De omstandigheden bovenaan het klassement wisselen van week tot week. Het heeft weinig zin om vooruit te kijken. Ik heb dat nooit gedaan als speler en zal dat nooit doen als trainer."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties