Van de hemel naar de hel in drie minuten

Filip Van der Elst

Voor Brussels zag het er voor de confrontatie met Germinal Beerschot al niet goed uit, en het moest zaterdagavond nog winnen om nog kans op het behoud te maken.

De hoofdstedelingen slaagden een uur lang vrij goed in die opdracht, maar drie dolle minuten bezorgden de vijfde in de klassering toch nog een overwinning.

De eerste helft verliep evenwichtig: Brussels moest niet echt onderdoen voor G. Beerschot. De eerste echte kans was echter voor de bezoekers: Verhoeven kopte van dichtbij, maar Werner bracht redding. Aan de overkant werd Sorokin door Gueye bediend, maar ook Steppe hield de nul op het bord. Kort voor rust was het dan toch raak voor Brussels: Gueye werkte een voorzet van dichtbij in doel (1-0). Uit de herhaling bleek dat de Senegalees de bal duidelijk met de hand speelde, maar zelfs doelman Steppe had het blijkbaar niet gezien. Brussels ging echter met een voorsprong de rust in, en dat was niet geheel onverdiend, want paars-wit, dat zonder de Argentijnen Losada en Colman moest aantreden, speelde een ondermaatse eerste helft.

Na de rust mocht topschutter Malki de Antwerpse aanvalsrangen komen versterken, maar de eerste kans was voor Brussels: zowel Guterstam als Zola kwamen van dichtbij niet tot scoren. Het doelpunt viel aan de overkant: Andic ging in de fout, en Malki verlengde de bal in doel (1-1). En twee minuten later zat Brussels helemaal in zak en as: Haydock haalde Malki onderuit in de zestien meter, en Dheedene trapte de strafschop feilloos binnen (1-2). Bij Brussels was de veer gebroken, en G. Beerschot verzuimde om de hekkensluiter op de counter de doodsteek toe te dienen.