Standard en Germinal Beerschot kunnen zaakjes doen

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Standard en Germinal Beerschot kunnen zaakjes doen
Foto: © SC

Vanavond staan er per uitzondering zeven wedstrijden op het programma. Daarbij wordt het vooral uitkijken naar Standard en Germinal Beerschot, die dit weekend een goede zaak kunnen doen.

Nog zeven finales overleven en Standard wordt de nieuwe kampioen van België. De eerste van die zeven hordes situeert zich in Mechelen. KV krijgt vanavond immers de kans om als eerste dit seizoen Standard een competitienederlaag toe te dienen. Het wordt een speciale wedstrijd, en niet alleen omdat Standard opnieuw een stap richting de titel kan zetten. Met Steven Defour en Michel Preud'homme keren immers twee Standard-figuren met een KV-hard terug naar hun roots. Olivier Renard speelt dan weer tegen de club die hem nog geen drie maanden geleden aan de kant schoof.

Nog in het Antwerpse bekampt Germinal Beerschot het Kempense Westerlo. Germinal Beerschot kan met het oog op Club Brugge - Racing Genk en Anderlecht - Cercle Brugge een dag later een goede zaak doen. Harm Van Veldhoven zal dan ook niet tevreden zijn met minder dan een zege. Simpel wordt het echter niet, want de Ratten moeten het zonder Hernan Losada, Gustavo Colman en mogelijk ook Daniel Cruz doen.

Onderin het klassement moet Sint-Truiden absoluut winnen, wil het zijn kansen op het behoud gaaf houden. Tegenstander Roeselare zal er echter alles aan doen om niet te verliezen, want anders komt voor hen de degradatiezone plots angstwekkend dicht bij.

Niemand die nog gelooft in de kansen van FC Brussels. Of kunnen de jongens van Franky Van Der Elst toch nog een schitterende remonte inzetten, te beginnen met de verplaatsing naar Charleroi?

Bergen kan opnieuw een cruciale stap zetten richting het behoud als het AA Gent klopt. Trond Sollied gelooft nog steeds in de derde plaats, maar zal daarvoor wel moeten winnen op Bergen, dat tegenwoordig in uitstekende doen is.

Dender zit na de zege tegen Club Brugge vol vertrouwen. Het behoud lijkt nu zo goed als binnen. Dat geldt ook voor Moeskroen, de tegenstander vanavond.

Ook Lokeren en Zulte Waregem spelen vanavond een duel zonder inzet. Geen druk dus, wie weet levert dat wel een leuke wedstrijd op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties