Vandendriessche: 'Wedstrijd tegen Kroatië achtervolgt me nog'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vandendriessche: 'Wedstrijd tegen Kroatië achtervolgt me nog'
Foto: © SC

Dag op dag vijf jaar geleden gingen de Rode Duivels pijnlijk onderuit in Kroatië. De Belgen waren nog volop in de running voor een EK-ticket, maar een 4-0 nederlaag in Zagreb gaf de kwalificatiekansen een flinke knauw.

De grote zondebok toen was doelman Franky Vandendriessche. De keeper van Moeskroen moest invallen voor eerste doelman Geert De Vlieger, maar lag met enkele fouten wel aan de basis van de nederlaag. Vijf jaar later wordt Vandendriessche nog steeds met die pijnlijke ervaring geconfronteerd, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Die match heeft me voor de rest van mijn carrière achtervolgd. De weken erna werd ik geviseerd en dat is nooit meer overgewaaid. Francky Kroaat en dat soort dingen heb ik tot mijn laatste wedstrijd moeten aanhoren, 38 keer per match. Mede daardoor was ik ook het plezier in voetballen kwijt en besliste ik eind vorig seizoen te stoppen."

"Ondertussen kan ik er wel mee lachen", gaat Vandendriessche verder. "Mensen die zo'n dingen roepen zijn meestal domme klootzakken. En trouwens, dat is het leven. Ik kan dat goed relativeren. Het enige positieve dat ik eraan overgehouden heb zijn de gratis vakanties in Kroatië. (lacht) Grapje, hé, straks geloof je het nog. Ik ben er nooit meer teruggeweest."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties