RC Mechelen houdt de drie punten thuis

Rombaux Gunther
| 2 reacties
RC Mechelen houdt de drie punten thuis
Foto: © SC

Racing Mechelen kreeg zaterdagavond het bezoek van FCN Sint-Niklaas, de club die zijn seizoen wil redden met een periodetitel.

Van bij het weerklinken van het eerste fluitsignaal nam Mechelen de bezoekers bij de keel, duels werden overtuigend gewonnen en er werd meteen richting het bezoekende doel getrokken. Dit zorgde meteen voor een eerste vrije trap voor de Mechelaars, Verstraeten bracht de bal strak voor, waarna de bal achtereenvolgens de dwarsligger en de paal raakte, topschutter Calicchio was attent gevolgd en knalde de bal in doel. Nieuwkerken na één minuut spelen al op achtervolgen aangewezen en trok in de aanval. Na wat geharrewar nam Belfassi thuisgoalie Deweerdt op de proef, deze bracht redding met de vuisten. Op het kwartier stak Mechelen de neus nog eens aan het venster, Soumare schoot een vrije trap vanop 20 meter pal op doelman Willockx. Mechelen bleef de wet dicteren en Calicchio kreeg tot driemaal toe een goede mogelijkheid. Een eerste kans kopte de topschutter over doel, op een tweede poging schoot hij de bal net naast en na voorbereidend werk van Verstraeten en Abou knalde hij op doelman Willockx. De bezoekers kwamen rond het halfuur wat beter in de wedstrijd en zorgde wat voor dreiging. Na mistasten van Verstraeten redde doelman Deweerdt de poging van Belfassi, die even later alleen op doel kon afgaan, Belfassi plaatste zijn stiftertje over de uitgekomen thuisgoalie net naast.

Het eerste gevaar na de rust kwam van Nieuwkerken, Deweerdt stopte het schot van Hegelmeers. Nieuwkerken trainer Vandevelde greep in en bracht een tweede diepe spits in de ploeg maar toch was het wachten tot op het uur voor dreiging van de bezoekers, Vanderhaeghen schoot de beste kans van zijn club naast. Ook Mechelen kwam nog eens opzetten, op hoekschop schoot Verstappen van dichtbij hoog over. Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd stil te vallen, Mechelen controleerde de partij en de bezoekers kwamen niet meer tot echt uitgespeelde kansen.

Racing Mechelen behaalde zo een verdiende overwinining tegen een Nieuwkerken dat nooit aanspraak kon maken op de drie punten. Racing trainer Regi Van Acker verklaarde achteraf dat de club zijn ambities opnieuw heeft bijgesteld. De club gaat in de resterende vijf wedstrijden voor een plaats in de top drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties