Nieuws uit Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

In vierde provinciale zitten de competities er al op. Alle kampioenen en eindrondekandidaten zijn bekend. Voetbalkrant vat de afgelopen voetbalweek even samen.

Vierde provinciale A:

Olympic Essen:  
-Dankzij de late treffers van Vercauteren en De Hoon tegen Berendrecht mag Olympic alsnog naar de eindronde. Het dankt FC Merksem dat Ex. Essen klopte. Op drie april wordt er geloot voor de eindronde.

-Donderdag 1 mei organiseert de club een mini-voetbaltornooi. Voor inschrijvingen en meer informatie kan u op de website van O. Essen terecht.

Bron: www.olympicessen.be

Jong Merksem:
-Jong Merksem gaat midden mei deelnemen aan de Mergelland Trofee in Simpelveld te Maastricht.

Burcht:
-Burcht hield op de laatste speeldag Hoboken in bedwang dankzij een late treffer van Amos. Van Weert werd uitgesloten.

-De club is op zoek naar jeugdtrainers en naar jeugdspelers (knapen) voor volgend seizoen. Voor meer info verwijzen we u door naar de clubwebsite.

Bron: www.sportingburcht.be

Exc. Essen:
-Ex. Essen heeft de eindronde door de vingers laten glippen. Het verloor op het veld van FC Merksem terwijl buur Olympic de volle buit wel pakte.

Zwijndrecht:
-Zwijndrecht is dan toch kampioen. Het won met 0-3 van Jong Merksem. Al vrij snel konden Verhulst en De Smet de spanning wegnemen.

-Op 12 april wordt de titel gevierd. Vanaf 19u wordt er in de kantine van de club gegeten en gefeest. Inschrijven is wel verplicht.

-Joeri De Pauw en Wim Cloostermans stoppen met voetballen.

-In derde provinciale zullen Mamusha en Van Haute (SK Wilrijk) deel uitmaken van Zwijndrecht. Ook De Coster (Maccabi) komt de club versterken.

Hoboken:
-Hoboken moest winnen in Burcht en hopen op een uitschuiver van Zwijndrecht. Hoboken zelf kwam na een uur op voorsprong, maar slikte in de slotfase nog een tegengoal. Omdat Zwijndrecht won was er niet al te veel ontgoocheling.

Olympic:
-Olymic Deurne was al zeker van de eindronde, maar sloot de reguliere competitie nog in schoonheid af door met 5-1 te winnen van Turk Sport. Bathily nam drie treffers voor zijn rekening.

Heibos:
-Heibos won met 0-3 op bezoek bij Antuerpia. Van de Mierop scoorde twee maal, Verboven nette een keer. Beide heren sluiten af op plaatsen één en twee in de schutterstand. Verboven ging zijn teammakker vooraf. Hij scoorde 23 keer.

Eindronde:

-Volgende teams uit vierde provinciale A gaan op drie april in de bokaal voor de loting van de eindronde: FC Merksem, Hoboken, Olympic Essen en Olympic.

Vierde provinciale B:

Sint-Amands:
-Sint-Amands verspeelde de titel op de laatste speeldag door onderuit te gaan op het veld van Borsbeek met 1-0. Het telt wel evenveel punten als Hove, maar won een wedstrijd minder. Als troost mag het wel naar de eindronde.

Borsbeek :
-Van Aelst is een graag geziene gast in Hove dezer dagen. De jeugdcoördinator van Hove zorgde ervoor dat de club kampioen werd. Hij deed dat door voor Borsbeek het enige doelpunt te scoren tegen St-Amands. Borsbeek zelf eindigde uiteindelijk op een vierde plaats en mag naar de eindronde.  

Apollo Nielse:
-Serieuze bolwassing Apollo tegen kampioen Hove: 0-10.

Hove:
-Hove is er alsnog in geslaagd kampioen te worden. Het versloeg Apollo Nielse met 0-10. Vissers scoorde onder andere drie maal. Hove moest wel Borsbeek bedanken dat met het kleinste verschil won van Sint-Amands. Het enige doelpunt van die wedstrijd werd gemaakt door Van Aelst, nota bene jeugdcoördinator bij Hove.

 

Eindronde:
-Volgende teams uit vierde provinciale A gaan op drie april in de bokaal voor de loting van de eindronde: Puurs, Oxford Hemiksem, Borsbeek, Sint Amands.

 

Vierde provinciale C:

Herselt:
-De kampioen ging op eigen veld met 1-3 ten onder tegen Zoerle.

Putte:
-Putte won op de slotspeeldag van Berlaar en mag naar de eindronde.

-Op tien mei organiseert de club een minivoetbaltornooi. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de clubwebsite.

-Op 25 april vindt in de plaatselijke parochiezaal een fuif van Putte plaats. Voor meer info verwijzen we u eveneens door naar de clubwebsite.

Bron: www.kfcputte.be

Blauberg:
-Blauberg won op de laatste speeldag met 3-4 van Kessel. De bezoekers stonden aan de rust met 0-4 voor, maar met nog 25 minuten te gaan stond het plots 3-4.

Kessel:
-De prijs voor remonte van het weekend ging bijna naar Kessel. Het stond aan de rust met 0-4 in het krijt tegen Blauberg. Op twintig minuten tijd maakte Kessel echter drie tegengoals, maar verder geraakte het elftal niet meer.

Zoerle:
-Zoerle sloot het seizoen in schoonheid af met winst bij kampioen Herselt en mag naar de eindronde.

Emblem:
-Emblem bereikte tegen Hallaar de kaap van de 100 tegendoelpunten. Door de 5-1-nederlaag heeft de club nu 104 doelpunten binnen gekregen. Zelf maakte het 20 goals.

Eindronde:
-Volgende teams uit vierde provinciale A gaan op drie april in de bokaal voor de loting van de eindronde: Broechem, Zoerle, Bevel, Putte

 

Vierde provinciale D:

Zoersel:
-De kampioen sloot in schoonheid af door met 4-1 te winnen van Grobbendonk.

Oelegem:
-Oelegem, dat naar de eindronde mag, won op de slotspeeldag van Wechelderzande door een goal in de toegevoegde tijd van Teun Segers.

HIH Turnhout:
-HIH sluit de competitie af als laatste. Winst tegen Massenhoven zou daar anders over beslist hebben, maar in de slotminuten konden de bezoekers nog een gelijkspel uit de brand slepen.

Wechelderzande:
-Dieter en Yannick Van Dingenen keren zo goed als zeker terug van Branddonk.

-Vandenweghe wint de Gouden Schoen van de club als meest verdienstelijke speler. Hij ging Ducheyne en Leysen vooraf.

Bron: www.kfcwechelderzande.be

Grobbendonk:
-Op 17 mei organiseert de club een minivoetbaltornooi. Voor meer info verwijzen we u naar de clubwebsite.

Bron: www.kfcgrobbendonk.be

 

Eindronde:
-Volgende teams uit vierde provinciale A gaan op drie april in de bokaal voor de loting van de eindronde: Flandria, Oelegem, Gierle, Westmalle.

Vierde E

SAV St Dimphna
-De club mag naar de eindronde na een spetterende 7-1 overwinning tegen Zitaart.

Beekhoek:
-Beekhoek is kampioen na winst op het veld van titelconcurrent Punt.

Bron: www.kfcbeekhoek.be

Punt:
-Op de laatste speeldag zou worden uitgemaakt wie kampioen werd in een onderling duel. Beekhoek kwam bij Punt winnen met 2-3. Als troost mag de thuisploeg naar de eindronde.

Eindronde:
-Volgende teams uit vierde provinciale A gaan op drie april in de bokaal voor de loting van de eindronde: Punt, Zwaluwen Olmen, Zammel, D. Geel.

 

Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com Voetbalkrant zoekt nog altijd vaste clubcorrespondenten. U kan zich melden op bovenstaand e-mail-adres.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties