Protest bij stewards Anderlecht

De Nijs Michael
| 2 reacties
Protest bij stewards Anderlecht
Foto: © SC

De Tibetaanse kwestie doet niet enkel in Azië de gemoederen hoog oplopen, ook in ons land protesteren heel wat mensen tegen de situatie. Bij landskampioen Anderlecht was Tibet afgelopen weekend zelfs onrechtstreeks het gevolg van protest bij de Steward.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Germinal Beerschot had steward Patrick W. namelijk een Tibetaanse protestvlag opgehangen met de tekst “Free Tibet”. De politie gaf het bevel om de vlag te verwijderen en dat gebeurde ook, daar blijft het echter niet bij. Patrick W. is door de club uit zijn functie ontheven. Het bestuur van de club stuurde een brief naar Patrick en daarin staat dat hij niet langer welkom is. 

Hoofdsteward Mark Torsin nuanceert en zegt dat de club het onderzoek van de politie afwacht. De collega’s van Patrick protesteerden dit weekend alvast fel tegen de sanctie van het bestuur. Door een protestactie konden een duizendtal supporters van de landskampioen pas een half uur voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge binnen in het stadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties