Rednic keert terug naar Dinamo Boekarest

Nico Wieme
| 0 reacties
Rednic keert terug naar Dinamo Boekarest
Foto: © SC

Mircea Rednic wordt na afloop van dit seizoen opnieuw trainer van Dinamo Boekarest. De onlangs bij Rapid Boekarest opgestapte coach tekende een contract van twee jaar en volgt Cornel Talnar op.

Enkele weken geleden verloor Rapid Boekarest met 1-0 tegen degradatiekandidaat Gloria Buzau. Boze Rapidfans eisten toen het ontslag van trainer Mircea Rednic. De ex-speler van Standard en STVV hield dan maar de eer aan zichzelf en stapte op, verbolgen over het Roemeense voetbal, dat hij “ziek en geïnfecteerd met corruptie en supportersgeweld” noemde.
 
Lang zal de voormalige trainer van Rapid niet zonder werk zitten, want volgend seizoen keert hij terug naar Dinamo Boekarest. Rednic tekende een contract van twee jaar. Dat staat te lezen op de clubwebsite. Volgens sommige Roemeense media bestaat de kans dat de 45-jarige coach nog dit seizoen het roer overneemt van Cornel Talnar.
 
Rednic speelde van 1983 tot 1991 voor Dinamo en leidde de club vorig jaar naar de titel. In september nam hij ontslag en tekende hij een contract bij Rapid Boekarest. Dinamo beleeft, net als Rapid, een moeilijk seizoen en staat na 26 speeldagen vierde met 46 punten, dertien minder dan leider CFR Cluj en tien minder dan stadsgenoot Steaua. Enkel de derde plaats lijkt nog haalbaar. Die wordt momenteel bezet door Rapid met 48 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties