Lierse wint makkelijk van Beveren

viki meeuwis
| 7 reacties

Beveren ontving Lierse zaterdagavond. Vorige woensdag leden de Pallieters nog een nederlaag tegen Tubize. Trainer Helleputte had al dan niet noodgedwongen enkele aanpassingen doorgevoerd in zijn ploeg.

Zo waren Bojovic en Vanderzijl er niet bij wegens schorsing. Vleminckx en Ernandes stonden niet in de basiself, Seth De Witte en Omar daarentegen weer wel.

De eerste kans kwam er op het half uur. De Corte kon goed doorzette vanop rechts en leverde de bal af bij Charlie Miller. De Schot werkte de bal in doel maar kreeg eveneens een gele kaart omdat scheidsrechter Wouters van mening was dat hij het doelpunt net iets te uitbundig vierde. Die gele kaart betekent wel dat Miller de komende wedstrijd tegen Eupen niet op het veld zal staan. In de slotfase van de eerste helft zette Cavens Samir goed op weg die de bal in doel kon werken. Lierse ging de rust in met een 0-2 voorsprong.

Na de pauze was het Lierse dat voor spektakel zorgde. Het duurde niet lang vooraleer het derde doelpunt viel. Miller maakte na aangeven van Cavens zijn tweede goal van de avond. Cavens kon zelf nog twee keer uithalen maar kreeg de bal niet in doel. De frustraties bij de thuisploeg namen toe. Zito liep een rode kaart op nadat hij een veel te drieste tackle uitvoerde op De Witte. Beveren kon slechts een keer dreigen maar de kopbal van Martens ging net naast. Met nog een kwartier te gaan haalde Helleputte Jarju eraf en bracht Kane Develer in. Een goede zet zo bleek want in de slotfase kon Develer de eindscore vastleggen op een terechte 0-4.