Tweedeklassers willen 20 procent van TV-contract

Dirk Pieters
| 16 reacties
Tweedeklassers willen 20 procent van TV-contract
Foto: © SC

De tweedeklassers vergaderden gisteren over het voorstel van de Profliga, de verzameling van eersteklassers, om de hoogste afdeling in te krimpen tot zestien ploegen. De voorzitter van de Liga van tweedeklassers heeft enkele voorstellen voor De Wi

"Wij zijn bereid om na het volgende seizoen een eindronde te organiseren met de nummer 15 en 16 uit eerste klasse en vier tweedeklassers. Dat zou dan gaan in twee poules van drie en daarvan spelen de winnaars onderling een duel om de eersteklasser voor het seizoen 2009-10 aan te duiden. De twee volgende seizoenen speelt de nummer 15 uit eerste klasse een eindronde met drie tweedeklassers", aldus De Croock.

Tot daar komt tweede klasse tegemoet aan de vraag van de eersteklassers. Maar daarvoor willen ze een (ruime) financiële compensatie. "Eén procent van het tv-contract per jaar per tweedeklasser. Als er twintig tweedeklassers zijn, betekent dat dus 20 procent van het tv-contract per jaar. Wij zijn niet minderwaardig. Wij zijn de vuilbak van eerste niet."

Het is duidelijk dat ook Ivan De Witte niet moet weten van dit voorstel. "Nu staan we heel ver van een akkoord. Daarvoor hadden ze echt niet moeten samenkomen."  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties