'Leeftijdsgrens van 45 jaar discriminerend voor refs'

Nico Wieme
| 0 reacties
'Leeftijdsgrens van 45 jaar discriminerend voor refs'
Foto: © SC

Ex-scheidsrechter Pieter Vandevenne heeft van het Arbeidshof gelijk gekregen. In 2002 moest de ref stoppen met fluiten omdat hij de grens van 45 jaar had bereikt. Dit blijkt nu een onterechte beslissing te zijn geweest.

Het Arbeidshof heeft Pieter Vandevenne in het gelijk gesteld. In november 2002 moest de voormalige topscheidsrechter zijn schoenen aan de haak hangen omdat refs volgens de reglementen van de Belgische voetbalbond maximaal 45 jaar mogen zijn om matchen in eerste klasse te leiden.

Vandevenne liet het daar niet bij en trok naar de rechter. Na een jarenlange procedureslag krijgt de Bilzenaar nu gelijk. Het Arbeidshof van Brussel zegt dat het ontslag van Vandevenne in strijd is met de anti-discriminatiewet van 2003. De bond moet een extra opzeggingsvergoeding en alle kosten betalen.

Jean-Marie Philips, CEO van de bond, liet al laten weten dat de bond niet van plan is om de leeftijdsgrens te schrappen. Naast de leeftijd moet er volgens Philips ook rekening gehouden worden met objectieve criteria zoals de prestaties, de fysieke toestand en de ingesteldheid van de refs. De bond legt zich wel neer bij de uitspraak en trekt niet naar Cassatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties