Analyse Tickets eindronde in O.-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Tickets eindronde in O.-Vlaanderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Met nog één speeldag te gaan ligt bovenaan alles in zijn plooi. SK Berlare wint de 3de periode en Sint-Gillis-Waas pakt het laatste eindrondeticket.

Om zeker te zijn van dit eindrondeticket moest Sint-Gillis-Waas –51pt de 3 punten thuishouden tegen kersvers kampioen Sparta Petegem – 68pt. Pas in het slotkwartier werd de aangename pot voetbal besloten met een zege van de thuisploeg.
 
Voor Terjoden-Welle – 64pt kon de uitstap naar Rapide Lebbeke - 25pt zonder enige druk worden afgehaspeld. De thuisploeg had nooit echt zicht op enig puntengewin en kon de degradatie niet meer afwenden. Tom De Smaele maakte dankbaar gebruik van verdedigende miskleun om er opnieuw 2 binnen te jagen.
 
SK Berlare – 57pt kwam aanvankelijk op achterstand bij Eendracht Aalter – 32pt maar kon het tij keren na een sterke 2de helft. Meteen was de 3de periodetitel een zekerheid voor de puitenkloppers.
 
Met als inzet het 4de eindrondeticket trok FC Eeklo – 50pt naar Kwik Eine – 46pt. Geen doelpunten in deze evenwichtige wedstrijd en voor de thuisploeg een seizoen in mineur.
 
In een wedstrijd zonder veel belang maakten Jong Lede – 42pt en SK Lebeke-Aalst - 20pt er een aangenaam kijkstuk van. De afscheidnemende Yvan Bambust werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.
Uiteindelijk won Lede de wedstrijd, maar dat was voor velen slechts bijzaak.
 
Dat Sparta Ursel – 32pt met de wil om te winnen was afgezakt naar JV Kruibeke – 35pt werd al snel duidelijk. De toeschouwers waren de grote winnaars en toen Neki Mbala na de rust zijn duivels ontbond was de wedstrijd gespeeld. Met een loepzuivere hattrick in 8 minuten gaf hij zijn ploeg het vertrouwen om het seizoen alsnog enige glans te geven.
 
De schrik om de degradatie beheerste de wedstrijd tussen FC Vrasene – 33pt en FC Waarschoot – 26pt. Van gestructureerd voetbal was dan ook geen sprake. De thuisploeg had er lang moeten op wachten maar toen Kenny Raaymakers eindelijk zijn 19de van het seizoen kon binnenprikken was het lot van de bezoekers meteen bepaald.
 
SKDJ Lovendegem – 31pt moest aanvankelijk terugplooien bij het aanvallend geweld van SK Lebbeke - 30pt. Aan het uur kwam de thuisploeg op voorsprong maar Lebbeke stelde verdiend gelijk. Toch kreeg Lovendegem een grote kans op definitief behoud. Doelman Berckmoes ranselde echter een penalty van Camilleri in de slotseconden uit zijn doel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties