Standard speelt het keihard

Standard speelt het keihard
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Landskampioen Standard is niet van plan om aan het nieuwe seizoen te beginnen zonder Steven Defour, Marouane Fellaini en Axel Witsel. De Waalse club weigert om deze spelers af te staan voor de Olympische Spelen in Peking.

Het Olympisch voetbaltoernooi zal plaatsvinden in augustus, maar dat is een heel erg belangrijke maand voor teams met Europese verplichtingen. Standard, één van de teams die in augustus aan de bak moeten in de voorronde van de Champions League, is dan ook niet van plan om de sterkhouders van de club zomaar af te staan aan de voetbalbond. Standard zal de voetbalbond vandaag dan ook laten weten dat deze spelers niet naar de Olympische Spelen mogen vertrekken.

"Defour, Fellaini en Witsel zijn A-internationals en de A-ploeg speelt op 20 augustus een oefeninterland in Duitsland. Zij moeten dan toch niet in China zitten", weet men bij Standard. Standard is wel bereid om Devriendt, Mulemo en Goreux af te staan aan de voetbalbond, maar de Luikse club wil absoluut niet dat Defour, Fellaini en Witsel afwezig zijn in de belangrijke maand augustus. Enig probleem voor de Luikse club: Spelers die opgeroepen worden en die selectie weigeren krijgen een speelverbod van vijf dagen voor en na de interland opgelegd door de FIFA.
 
Standard is ook op de hoogte van die regel en houdt daarom een stok achter de deur, de betrokken spelers zouden gewetensbezwaar inroepen omdat ze niet kunnen sporten in een land dat er principes op nahoudt dat tegen hun overtuiging ingaan. Juridisch gezien valt daar nietst tegen in te brengen. "Ik ben in dit dossier geen betrokken partij, maar het argument houdt zeker steek. Jacques Rogge heeft het zelf al onderschreven", bevestigt advocaat Luc Misson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties