Interview Deschacht: 'Je kiest toch ook voor de mooiste vrouw'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Deschacht: 'Je kiest toch ook voor de mooiste vrouw'
Foto: © SC

De zenuwen in Anderlecht en Brugge staan strak gespannen in aanloop van de topper tussen paars-wit en blauw-zwart. Olivier Deschacht weigert echter dat spelletje mee te spelen. “We moeten hen niet extra stimuleren.”

De arbitrale beslissingen van het voorbije weekend zorgden in de stad van Guido Gezelle voor veel frustraties. Sportleider Luc Devroe zag Anderlecht profiteren van scheidsrechterlijke blunders terwijl zijn eigen ploeg benadeeld werd. “Sterchele wordt op Gent afgevlagd en Anderlecht krijgt een offside-goal goedgekeurd”, aldus Devroe. De derde gele kaart voor Antolin Alcaraz was voor de West-Vlaming de druppel die de emmer deed overlopen.
 
Grote mond
 
“Ik wil hier niet op ingaan”, reageert Olivier Deschacht. “Ik heb in het verleden mijn lesje geleerd. We hebben alletwee evenveel punten en zijn even sterk. Iedereen zag ons ook tegen Standard winnen. Niet echt logisch. Een ploeg die zeven punten voor ons staat is zeker niet slechter.”
 
Ahmed Hassan verklaarde nochtans dat Club Brugge weinig kans maakt tegen de Brusselaars. “Lap, het begint al”, zucht de verdediger. “Het heeft geen zin om een grote mond op te zetten. Ik wil Brugge niet extra motiveren. Het enige voordeel dat wij hebben, is dat we thuis spelen. Na de wedstrijd zien we wel wie de beste ploeg was.”
 
Volwassen genoeg
 
“We moeten bewijzen dat we de sterkste ploeg zijn onder druk. Dat hebben we dit seizoen nog niet getoond. De heenwedstrijd tegen Club was een afknapper, maar we hebben geen schrik. Stress? Dat wel. Dat is normaal en zelfs goed. Het houdt je gemotiveerd. Maar angst, dat is een verkeerd woord.”
 
De uitspraken van Devroe en Hassan voorspellen alvast een pittige wedstrijd en daar is ook Deschacht het over eens. “Maar ik denk niet dat het uit de hand zal lopen zoals een paar jaar geleden. We zijn volwassen genoeg om verstandig te blijven. De enige manier om de drie punten te pakken is goed te voetballen en 100 procent voor de overwinning te gaan.”
 
Europa
 
Winst of verlies zaterdag kan beslissend zijn voor het Europese parcours van volgend jaar. Bij een tweede plaats krijgen Club en Anderlecht uitzicht op de Champions League. Beide ploegen zijn immers zo goed als zeker reekshoofd als ze de laatste voorronde van het kampioenenbal bereiken. Sportief oogt de Uefa Cup aanlokkelijker, maar de vetpotten van de Champions League, Anderlecht verdiende twee jaar geleden ruim 11 miljoen euro, zijn noodzakelijk om een stap voorwaarts te zetten in Europa.
 
“Je moet altijd voor het hoogste gaan”, onderstreept Deschacht. “Als je twee mooie vrouwen ziet passeren, kies je toch ook voor de knapste. Of dat de beste keuze is? Je moet toch eerst eens uitproberen of ze goed of slecht is. Het bestuur en de supporters willen trouwens Champions League spelen. Daar valt het grote geld te rapen.”
 
Beker
 
“Het zou belachelijk zijn om nu bijvoorbeeld voor de beker te kiezen. Ik wil ook niet kiezen. De Champions League is een droom en ik heb in mijn carrière nog nooit een beker gewonnen.” Een gaatje op de erelijst dat Deschacht absoluut wil opvullen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties