Mathijssen: 'Heel België supportert voor Club Brugge'

Steurbaut Kersten
Mathijssen: 'Heel België supportert voor Club Brugge'
Foto: © SC

Jacky Mathijssen leeft met vertrouwen toe naar de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. "Wij spelen altijd goed op Anderlecht."

Zeven keer reisde Mathijssen als trainer af naar het Constant Vanden Stockstadion. De Limburger herinnert zich maar één overwinning met Sint-Truiden (0-2 in het seizoen 2001-2002, nvdr.). "Maar we hebben er altijd een goede wedstrijd gespeeld. Zowel met Sint-Truiden als Charleroi, al kregen we niet iedere keer wat we verdienden. De supporters zeggen me dat ook Club altijd goed speelt op Anderlecht. Dat zorgt ervoor dat ik met een nog beter gevoel naar Brussel ga."
 
Goed gevoel
 
Dat goede gevoel vindt Mathijssen terug in zijn spelersgroep: een scherpe training, concentratie, beleving en animatie. De Club-trainer voelt ook de steun van alles wat niet paars-wit gekleurd is. "Heel België supportert zaterdag voor Club Brugge", aldus Mathijssen. "Dat heeft weinig te maken met een voorkeur voor Club, maar eerder met de vorm van lotsbepaling waar Sint-Truiden vorige week mee af te rekenen kreeg."
 
"Het heeft ook mij pijn gedaan. Moest dat in zo'n omstandigheden gebeuren? Spijtig. Scheidsrechterlijke fouten horen bij het voetbal, maar de vergissingen in het voordeel van Anderlecht uitleggen aan de voetbalsupporter, wordt een moeilijk verhaal."
 
Mathijssen vreest echter niet dat het zaterdag uit de hand zal lopen. "Verbist is een scheidsrechter die weet hoe hij zo'n wedstrijd in handen moet houden. Ik zie ook geen tekenen dat het zaterdag te ver zou kunnen gaan. Ik kan me niet voorstellen dat er op Anderlecht geen voetbal gespeeld wordt."
 
Testmatchen
 
Bij een gelijkspel volgen er mogelijk testmatchen. Een idee waar de Club-trainer nog niet aan wil denken, maar waar hij, in tegenstelling tot in Brussel, zeker niet bij huivert. "We willen absoluut winnen om onze kansen op de tweede plaats te verhogen, maar er volgt een week later ook nog een belangrijke wedstrijd. We hebben alvast geen probleem om er nog een week aan te plakken. Bij testmatchen hebben we een mentaal voordeel: wij zijn klaar voor de herkansing." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties