Weldra tweede Zuid-Afrikaan bij Club?

Nico Wieme
| 12 reacties
Weldra tweede Zuid-Afrikaan bij Club?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Haalt Club Brugge na Elrio van Heerden nog een tweede Zuid-Afrikaan binnen? Volgens het Duitse sportblad Kicker is die kans niet ondenkbeeldig. Lance Davids wordt zowel aan Arminia Bielefeld als aan Club Brugge gelinkt.

Arminia Bielefeld beschikt met Rowen Fernandez, Sibusio Zuma en Siyabonga Nkosi al over drie Zuid-Afrikanen. Volgens Kicker zou de Duitse degradatiekandidaat nu ook zijn oog laten vallen hebben op Lance Davids van Djurgardens IF. De sportkrant beweert dat ook Club Brugge belangstelling toont voor de landgenoot van Elrio van Heerden.
 
Davids is in Duitsland geen onbekende, want tussen 2001 en 2006 speelde deze 23-jarige speler eerst voor de jeugd van TSV 1860 München, in het seizoen 2005-2006 zelfs voor het eerste elftal. Begin 2006 waagde de rechterflankmiddenvelder zijn kans in Zweden bij Djurgardens IF. Daar werd hij als vervanger van Matias Concha omgeschoold rechtsback. Davids speelde een sterk seizoen en maakte indruk op buitenlandse clubs, onder wie blijkbaar Bielefeld en Club Brugge.
 
Fernandez van Arminia heeft enkel woorden van lof over voor zijn landgenoot. “Hij is gedisciplineerd en fysiek sterk. Een snelle speler met een goede flankvoorzet in de voeten.” Duidelijk het type speler dat blauw-zwart goed kan gebruiken. Het contract van de Zuid-Afrikaanse international loopt eind december af bij zijn Zweedse club. Als Djurgardens nog iets wil verdienen aan Davids, moeten ze hem nu wel laten gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties