Invaller De Souza brengt Merksem naar derde

Philippe Crols

FC Merksem heeft de promotie naar derde provinciale kunnen afdwingen. Het werd een behoorlijk nipte zaak tegen Sint Amands.

FC Merksem had de heenwedstrijd met het kleinste verschil gewonnen tegen Sint Amands, maar Dalle had toen ook nog een strafschop gemist. Zo had Sint Amands zeker nog wel een kans om de situatie om te buigen.

Toch waren het de bezoekers die het best uit de startblokken schoten. Gescoord werd er echter niet. De thuisploeg kreeg wel meer en meer grip op de wedstrijd en kon enkele minuten voor rust scoren. Vandennoortgaete zette een elfmeter om.

Het schip uit Merksem leek te kapseizen, want Sint Amands zette de bezoekers onder druk. FC Merksem werd bovendien ook nog eens tot tien herleid na de rode kaart voor Vermeulen. De thuisploeg kon de numerieke overmacht niet omzetten in een nieuw doelpunt.

Er leken verlengingen aan te komen, maar dat was buiten invaller De Souza gerekend. Hij maakte er op prachtige wijze 1-1 van en dus mag Merksem zich opmaken voor derde.