'Anderlecht - STVV moest 4-1 worden'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Anderlecht - STVV moest 4-1 worden'
Foto: © SC

De wedstrijd Anderlecht - Sint-Truiden moest op 4-1 eindigen. Dat beweert gokexpert Karl Dhont deze week in Sport/Voetbalmagazine. Volgens Dhont werd er onwaarschijnlijk veel geld ingezet op een ruime zege van Anderlecht.

Anderhalve week geleden won Anderlecht thuis met 4-1 van Sint-Truiden. De Kanaries stonden tot tien minuten voor tijd 0-1 voor, maar gaven in een knotsgekke slotfase alles nog uit handen. De rol van de arbitrage was daarbij niet onbesproken. In de eerste helft werd een duidelijke penalty niet gefloten, en in de tweede helft hing er een geurtje aan twee van de vier doelpunten.

Karl Dhont, de man die drie jaar geleden mee de gokaffaire rond Zheyun Ye bloot legde, vertelt nu in Sport/Voetbalmagazine dat er verdacht veel werd ingezet op een ruime zege van Anderlecht. Op de Aziatische markten werd in totaal zo'n 12 miljoen dollar verwed, terwijl er dit seizoen op geen enkele Belgische match al meer dan 400.000 dollar werd ingezet.

Bovendien zakte de koers in het laatste anderhalf uur voor de partij van 1.90 naar 1.60. Tegelijkertijd steeg de zogenaamde handicap van 1,75 naar 2 doelpunten. Een hoogst uitzonderlijke evolutie.

Die handicap betekent dat Anderlecht eigenlijk met drie doelpunten verschil moest winnen. In een knotsgekke slotfase gebeurde dat dus ook.

Volgens Dhont is het de eerste keer sinds de zaak-Ye dat er zulke merkwaardige geldstromen plaatsvinden bij een Belgische wedstrijd. De Belgische gokexpert ziet dan ook duidelijke gelijkenissen met toen: "Het lijkt om dezelfde structuren te gaan: geldstromen die zijn opgezet door professionals en die bijna niet te traceren zijn. Ze stoppen bij dezelfde middle men als twee jaar geleden. Geloof me: de Asian bookies weten heel precies wie wat zet, het zijn geen ezels."

Van omkoping wil Dhont niet spreken zolang er geen bewijzen zijn. Maar de man is wel formeel: "1,2 miljoen dollar in anderhalf uur terwijl de koersen maar bleven zakken, bewijst onomstotelijk dat er iets aan de hand is."

In ieder geval speelde Dhont de informatie al door naar de Profliga en de KBVB. Nu wacht hij op een reactie van het parket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties