Anderlecht blijft dan toch in eigen gemeente

De Nijs Michael
| 5 reacties
Anderlecht blijft dan toch in eigen gemeente
Foto: © SC

Anderlecht droomt al een hele poos van een groter stadion, maar een uitbreiding van het huidige stadion werd in het verleden tegengehouden door de gemeente. Nu lijkt er echter een kentering te zijn, waardoor paars-wit het stadion toch wil uitbreiden.

Anderlecht kwam in het verleden op de proppen met het idee om een extra ring op het huidige stadion te zetten, die plannen werden echter neergesabeld door toenmalig burgemeester Simonet. Intussen heeft de gemeente echter een andere burgervader gekregen en die staat positiever tegenover de plannen van paars-wit.

Een andere optie was voor Anderlecht de bouw van een gloednieuw stadion, dat zou dan gedeeld worden met de nationale ploeg. Het Brussels Gewest schoof de locatie Schaarbeek Vorming in Haren naar voor, maar tot concrete plannen is het nog steeds niet gekomen. Anderlecht is het wachten dan ook beu en haalt nu de plannen voor een extra ring op het Constant Vanden Stock-stadion opnieuw boven. "Ik geloof niet dat er op een redelijke termijn een nieuw stadion gebouwd zal worden. Anderlecht wil graag tegen 2012 in een groter stadion spelen. Het nieuwe nationaal stadion zal volgens mij pas ergens in 2016 of 2017 opgeleverd worden en zolang wil Anderlecht niet wachten", laat voorzitter Roger Vanden Stock weten.

"We hebben opnieuw contact gezocht met de gemeente. Er is sprake van een positieve kentering, maar op vraag van de burgemeester wil ik niet in detail treden", aldus de voorzitter van paars-wit. Het vernieuwde stadion van Anderlecht zou over een capaciteit van 30.000 zitplaatsen moeten beschikken. "Als de uitbreiding er komt, zitten we goed voor enkele jaren. Komt er nadien een nieuwe opportuniteit, dan zien we dat wel", laat Vanden Stock nog weten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties