Pots: 'Beter doelman omkopen'

Pots: 'Beter doelman omkopen'
Foto: © SC

De verdachte wedstrijdevolutie tussen Anderlecht en STVV blijft de sportwereld beroeren. Twee van de geviseerde acteurs zijn scheidsrechter Tim Pots en assistent Jozef Carmeliet. Pots ontkent met klem dat zij benaderd zijn om de uitslag te beïnvloeden.

Wie het verslag gezien heeft van de wedstrijd Anderlecht-STVV zal op het einde ook wel de wenkbrauwen gefronst hebben. Negen minuten voor tijd leidden de Kanaries nog met 0-1. Amper zes minuten later flikkerde er 4-1 op het bord. Drie van de vier Anderlechtdoelpunten deden heel wat stof opwaaien. Bij die drie fasen ging de hoofdaandacht naar scheidsrechter Tim Pots en zijn assistent Jozef Carmeliet. In Het Laatste Nieuws weerlegt Pots de verdachtmakingen rond hem en zijn lijnrechter.
 
“Ik durf mijn hand in het vuur steken voor ‘Jo’. Vooral in zijn situatie. Omdat hij 45 jaar is, moet hij eigenlijk stoppen op het hoogste niveau. Tenzij hij zo presteert dat hij ook daarna nog verder mag. Hij had er dus alle belang bij om goed te vlaggen”, aldus de 33-jarige arbiter.
 
Pots ontkent met klem ook maar iets met heel die affaire te maken te hebben. “Het stomste wat je kan doen, is proberen een scheidsrechter te benaderen. Die stapt er zo goed als zeker mee naar de bond, omdat hij zijn carrière niet op het spel wil zetten. In tegenstelling tot bij een speler, is het voor een ref bij één misstap immers onmiddellijk afgelopen. Wie een match wil kopen, is veel beter af bij een keeper. Het zal veel minder geld kosten en het is veel efficiënter.”
 
Zonder de spelers van STVV van omkoping te beschuldigen, vond Pots hun gedrag tijdens de wedstrijd opvallend. “Ik kan zeer moeilijk geloven dat er spelers van Sint-Truiden zouden omgekocht zijn, maar ik vond wel dat ze zeer braaf waren. Achteraf hadden ze blijkbaar problemen, maar na de goals ben ik vier keer naar de middenlijn kunnen lopen zonder dat er iemand gevolgd is. Er was behalve wat handen in de lucht bij het zogezegde handspel van Nicolas Frutos wel héél weinig protest”, besluit de talentvolle spelleider.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties