AA Gent te sterk voor Dender

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent kende zaterdagavond weinig problemen met Dender. De ploeg van Trond Sollied won met 0-3 en mag zich nu helemaal klaar maken voor de bekerfinale tegen Anderlecht.

Gent - coach Trond Sollied liet verschillende sterkhouders rusten met het oog op die bekerfinale, maar ook dan waren de Buffalo's te sterk voor Dender. Al na twee minuten stonden de bezoekers op voorsprong. Maric zorgde met een schot voor de openingstreffer. Dender kwam nadien beter in de match, maar net op dat moment prikte Gent via Grncarov de bal opnieuw tegen de netten. Aan de rust had de score nog moeten oplopen, maar Azofeifa en Foley lieten de mogelijkheden liggen.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. AA Gent bleef kansen krijgen, maar ook die werden vakkundig de nek omgewrongen. Gelukkig kon Azofeifa, na opnieuw een fout van Berthelin, toch nog één van die kansen omzetten in een doelpunt. Gent kreeg nog meer kansen, maar het bleef 0-3. De Buffalo's kunnen met vertrouwen naar het Koning Boudewijnstadion, al zal het tegen Anderlecht wellicht toch iets efficiënter moeten zijn. (AN)