Antwerp: Maken de supporters het verschil?

Dirk Pieters
| 75 reacties
Antwerp: Maken de supporters het verschil?
Foto: © SC

Antwerp weet sinds zondagmiddag dat het zich als laatste ploeg mag klaarmaken voor de eindronde. De vraag blijft natuurlijk of de oudste club van het land klaar is voor de eindronde. Voetbalkrant wikt en weegt de vier ploegen die deelnemen.

Zwakke punten

De Great Old maakt veel kans om als winnaar uit de eindronde te komen, maar het heeft net als iedere club ook wel zwakke punten. Zo wist rood-wit in de onderlinge wedstrijden tegen Tubeke, KVSK United en OH Leuven amper zes punten van de achttien te sprokkelen. Eén overwinning tegen KVSK United en drie gelijke spelen.

Ook achteraan lijkt Antwerp kwetsbaar te zijn, hoewel er de laatste wedstrijden veel verbetering zichtbaar is. Zo slikte het in de laatste drie wedstrijden geen enkel doelpunt meer. Vooral het verwijzen van Bobsam Elejiko naar de B-kern heeft een goede invloed gehad op de verdediging.

Sterke punten

Antwerp kan vooraan rekenen op de gouden driehoek Pivaljevic, Olguin en Utaka. Deze drie heren lieten dit seizoen al meermaals zien dat het van goudwaarde kan zijn. Pivaljevic is nog steeds de verdeler en heerser op het veld. Olguin vecht en werkt 90 minuten lang voor zijn ploegmaats en Utaka is pijlsnel en heeft dit seizoen al meermaals bewezen toch het doel te weten staan. Hij werd met zijn 22 treffers dan ook topschutters.

Ook de fans van Antwerp zouden wel eens het verschil kunnen maken. De Antwerp-spelers kunnen vooral op verplaatsingen rekenen op een enorme achterban. Bbij de thuiswedstrijden kan de Bosuil een ware hel worden. Als de eerste wedstrijd tegen Tubeke tot een goed eind kan worden gebracht, dan zou de Bosuil wel eens opnieuw uitverkocht kunnen geraken met 15000 rood-witte fans.

Waarom hoort Antwerp in eerste ?


Antwerp is een traditierijke club. De oudste club van het land hoort niet in de tweede klasse thuis. Ook de achterban is veel te groot om in de tweede klasse te blijven hangen. De supporters van de Great Old wachten en verlangen al jaren om opnieuw hun opwachting te maken in de hoogste klasse. De supporters snakken opnieuw naar de hoogdagen met wedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge en aartsrivaal Germinal Beerschot.

Vorig seizoen konden het elftal en supporters nog eens proeven van die hoogdagen. Toen kreeg het in de Beker van België Lokeren, Lierse en Standard voorgeschoteld. De Bosuil kwam opnieuw tot leven. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties