Waregem en Aalst winnen hun eerste wedstrijd

Rombaux Gunther
| 10 reacties

Woensdagavond stonden de heenwedstrijden van de eindronde in derdeklasse op het programma. Waregem en Aalst haalden de volle buit binnen, Mechelen en Wezet moesten zich tevreden stellen met een puntendeling.

RC Waregem kwam na amper twee minuten spelen al op achterstand, op strafschop plaatste Janssens de 0-1 op het bord. De thuisclub leek niet echt aangeslagen en zette Turnhout meteen onder druk, het nam de beste kansen voor zijn rekening en dat resulteerde zich nog op slag van rust in de gelijkmaker. Dupont kopte de bal tegen de netten. Na de rust was Waregem opnieuw de meest dominerende ploeg, KV-doelman Horsten behoede zijn club voor een achterstand maar moest zich een kwartier voor tijd toch gewonnen geven na een hoekschop die door Devos in doel werd verlengd. Opmerkelijk feit tijdens deze partij was dat Waregem met tien en Turnhout met negen man de wedstrijd afsloten.

Wezet kreeg het bezoek van RC Mechelen, de eerste helft was gelijkopgaand met licht overwicht van de bezoekers. Na de rust nam Wezet het initiatief voor zijn rekening, Mechelen hield via een sterke verdediging en een goeie doelman Deweerdt de netten schoon, en stelde zich na afloop tevreden met het behaalde gelijkspel.

In Aalst maakten de meer dan drieduizend toeschouwers er een sfeervol stadion van. Toch moest de thuisploeg de eerste goeie kans aan de bezoekers laten. Na hoekschop strandde het schot van Rinaldi op de paal. Aan de overkant knalde Van Den Brande een wenkende kans onbesuist over. Net voor de rust kreeg Aalst nog twee kansen om de score te openen, maar Coulibaly en Lord talmden te lang om af te drukken. Drie minuten na de rust ontplofte het stadion, op aangeven van Troch schoot Lord de bal keihard tegen de netten. Woluwe kreeg in deze tweede helft nog een strafschop maar Morrisson zag zijn elfmeter gestopt door De Veirman. Aalst kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid om de score op te drijven, maar de 1-0 bleef op het bord staan.

RC Waregem - KV Turnhout 2-1
Wezet - RC Mechelen 0-0
E.Aalst - WS Woluwe 1-0

Zaterdagavond staan de terugwedstrijden op het programma.