Profliga stelt beslissing over tv-rechten opnieuw uit

Anthony Van der Planken
| 19 reacties
Profliga stelt beslissing over tv-rechten opnieuw uit
Foto: © SC

De Profliga heeft nog steeds geen beslissing genomen in het televisiedossier. De clubs kwamen vrijdag samen om het bod van 45,7 miljoen euro van Belgacom nog eens te bespreken, maar net als vorige maandag geraakten ze er niet uit.

Afgelopen week diende huidig rechtenhouder Belgacom samen met de VRT en de RTBf een bod van 45,7 miljoen euro in. Onvoldoende om zomaar aan te nemen, oordeelde de Profliga maandag. De vereniging van eersteklassers besloot de beslissing dan ook enkele dagen uit te stellen.

Vandaag moest die beslissing er dan toch komen: het bod van Belgacom aanvaarden of toch een nieuwe procedure opstarten. De afgelopen dagen werd er druk heen- en weer gebeld, waardoor twee kampen zich aftekenden. Het ene kamp wilde het bod wél aanvaarden, het andere kamp wilde meer. 

Vooral de topclubs, en dan met name Standard, zien het huidige bod niet zitten. De Rouches dreigen nog steeds hun rechten apart te verkopen als er geen 50 miljoen euro op tafel komt. De kleinere clubs hebben dan weer een probleem met de verdeling van de televisie-inkomsten.

De twee standpunten geraakten vrijdag niet verzoend. De Profliga besloot dan ook om opnieuw tijd te kopen en de beslissing dus uit te stellen. Ten vroegste volgende week zal het een beslissing nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties