Yebda eindelijk van Benfica

Ruben Claesen
| 0 reacties
Yebda eindelijk van Benfica
Foto: © SC

Het is dan toch zo ver: Hassan Yebda wordt donderdagochtend voorgesteld bij Benfica als nieuwste aanwinst. De overgang van de middenvelder, die overkomt van Le Mans, had heel wat voeten in de aarde, maar is nu dus toch een feit.

Yebda was einde contract bij Le Mans en onderhandelde al sinds begin deze maand met de Portugese topclub, die dit seizoen pas op de vierde plaats strandde. De 24-jarige Fransman ondergaat donderdag de medische tests en tekent dan zijn contract, dat tot 30 juni 2012 zal lopen.
 
Een trainerskwestie is de oorzaak van het feit dat de transfer zo lang bleef aanslepen. Toen Benfica een hele tijd op zich liet wachten om een coach aan te stellen, flirtte Yebda een tijdje met Wigan. Nadat echter bekend werd dat Quique Flores de nieuwe trainer bij de Portugezen werd, veranderde Yebda al gauw van gedachte.
 
Yebda heeft een redelijk seizoen achter de rug. Bij de ploeg van Romaric en Gervinho was hij geen titularis, maar stond toch vaak in de basis. In totaal kwam hij aan 23 matchen, waarvan hij er 17 als basisspeler begon. Ook kon hij drie keer scoren. Eerder verdedigde Yebda de kleuren van Auxerre en werd tussendoor nog een jaartje uitgeleend aan Laval.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties