FC Gretna bestaat nu niet meer

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FC Gretna bestaat nu niet meer
Foto: © SC

Het kan snel gaan in voetbal. FC Gretna promoveerde vanuit de lagere Schotse reeksen in een mum van tijd naar de Scottish Premier League, maar vanaf vandaag bestaat de club al niet meer door financiële problemen.

Er was nog één kandidaat-overnemer voor FC Gretna, maar die heeft vandaag zijn voorstel ingetrokken. David Elliot, één van de boekhouders die de financiën van Gretna in orde moest proberen te krijgen, liet weten dat de Schotse voetbalbond in de komende dagen FC Gretna uit competitie zal nemen. Zonder overname kon Gretna namelijk niet blijven bestaan.

De verdwijning van de club is het 'orgelpunt' van een 'annus horribilis' voor Gretna. Alle ellende begon toen de rijke clubeigenaar Brooks Mileson door ziekte niet langer meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. De club kwam snel in de financiële problemen en eindigde ook als laatste in de Premier League. 

Door die financiële ellende had de Schotse voetbalbond al eerder geoordeeld dat Gretna teruggezet zou worden naar de derde klasse in plaats van in tweede klasse. FC Gretna heeft alles samen 62 jaar bestaan. De supporters van de club zullen nu een nieuw team moeten zoeken om aan te moedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties