Massale Engelse steun voor Oranje

Nico Wieme
| 2 reacties
Massale Engelse steun voor Oranje
Foto: © SC

Nederland zette maandag een charmeoffensief over het Kanaal in. Staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans lanceerde in Londen de ‘Just Go Dutch’-campagne met als doel de Engelse voetbalsupporters achter Oranje te krijgen.

Nu Engeland zelf niet deelneemt aan het komende EK, ruikt Nederland zijn kans om de Engelse voetbalsupporters een alternatief te bieden. Nederlands staatssecretaris Frans Timmermans trok de plas over en lanceerde er de ‘Just Go Dutch’-campagne.
 
Engelsen die het Nederlands elftal een warm hart toedragen worden tijdens het EK omgedoopt tot Nederlands ereburger. Onder het motto ‘A free Van for every fan!’ krijgen Engelse Oranjefans bovendien het Nederlandse voorvoegsel ‘Van’ voor hun naam.
 
Timmermans trok persoonlijk de campagne op gang. Hij overhandigde initiatiefnemer Jon Gledstone een certificaat en een speciaal T-shirt met daarop zijn Nederlandse supportersnaam: ‘Van Gledstone’. Gledstone is meteen de eerste Engelse supporter die tijdens het EK achter Oranje staat.
 
Het initiatief voor de ‘Just Go Dutch’-campagne gaat uit van het Engelse creative design bureau 5th of November en wordt mede ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Londen. Doel hiervan is om tijdens het EK op originele wijze de aandacht te vestigen op.
 
Uit een peiling van de krant The Guadian blijkt dat de Nederlandse campagne alvast een immens succes is. Van de 48 000 deelnemers aan het onderzoek sprak niet minder dan 96,2 procent zijn voorkeur voor onze noorderburen uit. Daarmee laten ze Spanje (1,8) en Zweden (0,4) mijlenver achter zich.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties