Spanje stelt altijd teleur

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Spanje stelt altijd teleur

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje stelde, ondanks bakken vol talent, tot nog toe meestal teleur op internationale tornooien. Slechts één keer pakte het een Europese titel en Aragonés wil in zijn afscheidstornooi graag een tweede prijs aan het palmares toevoegen.

De road to Euro 2008: slechte start rechtgezet

 
De kwalificatieronde begon slecht voor de Spanjaarden, die hun openingswedstrijden tegen Zweden en Noord-Ierland verloren. Nadien zetten de mannen van Aragonés de scheve situatie echter helemaal recht.  Spanje liet alleen nog een steek vallen tegen IJsland (1-1). Alle overige wedstrijden werden gewonnen, goed voor een 25 op 27 en de kwalificatie.  Een 3-0 zege tegen concurrent Zweden, die ze terugzien op het EK, gaf de doorslag.  
 
De bondscoach: Luis Aragones
 
Luis Aragones is sinds 2004 coach van het nationale elftal. De voormalige international was voorheen trainer van onder meer Atlético Madrid, FC Barcelona, Betis, Mallorca en Sevilla. Zijn grootste triomfen haalde hij met Atlético, overigens ook het team waar hij zijn carrière als profvoetballer afsloot. Hij pakte drie bekers en één titel met de Madrilenen. Hij leidde het nationale elftal naar de 1/8e finales op het voorbije WK. Na het EK neemt de intussen bijna 70-jarige Aragones afscheid van de nationale ploeg. 
 
De sterspeler: Fernando Torres
 
De Spaanse ploeg barst van het talent en het is dan ook moeilijk één sterspeler naar voren te schuiven. Fabregas, Casillas en andere Villa’s kunnen zeker een hoofdrol spelen op het EK 2008, maar het voorbije seizoen ontpopte Fernando Torres zich tot dé vedette van Spanje.  El Niño verkaste in het tussenseizoen van Atlético Madrid, waar hij aanvoerder was, naar Liverpool en paste zich razendsnel aan de Engelse competitie aan.  De 23-jarige scherpschutter trof liefst 26 keer voor de Reds. Torres, die al op zijn 19e international werd, nam ook al deel aan het vorige EK en aan het WK 2006. 
 
De joker: David Silva
 
Het grootste opkomende Spaanse talent, Bojan Krkic, reist wegens oververmoeidheid niet mee naar het EK.  Een reeds iets meer gevestigde waarde is David Silva, die wellicht op een basisplaats mag rekenen. De jonge linkerflankspeler kan met zijn dribbels een wedstrijd openbreken en heeft daarenboven een knap afstandsschot als dat niet lukt. Bovendien zal Silva na het kwakkelseizoen van Valencia zich ongetwijfeld willen bewijzen op het Europese toneel.

Pronostiek

Eeuwig favoriet Spanje plaatst zich zonder al te veel moeite voor de kwartfinales, maar daarin stuiten ze op de latere finalist Italië.  In het Zuid-Europees duel delven ze echter het onderspit.
      

  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties